Mňága a Žďorp po dvaceti letech natočila klip k písni "Nic složitýho". Hlavní role obsadili dva skalní fanoušci

02.11.2023 08:15 - Hana Bukáčková | foto: Marek Baroš

Mňága a Žďorp se v těchto dnech chystá na podzimní turné. Startuje 3. 11. v klubu Na Rampě v Jablonci nad Nisou a vyvrcholí 17. a 18. 12. tradičním předvánočním dvojákem v Praze v Lucerna Music Baru. Zaplaťpánbůh za to! Ty tam jsou covidové časy, kdy kapela z Valmezu týden co týden streamovala koncerty a připomínala si jednotlivé řadové desky.

Z té doby je i akustický živák "Přístav Unplugged", na jehož realizaci tehdy Mňága vybírala prostředky přes crowdfunding. Dva nadšenci - skalní fanoušci Kamil Bělohlávek a Karel Koťa - si jako odměnu vybrali účast ve videoklipu. A ten je teď na světě.

Vznikl k songu "Nic složitýho", který je i na zmiňované akustické placce, původně ovšem pochází ze stejnojmenného alba z roku 2000. "Tuhle písničku jsme v záplavě jiných dosud trochu opomíjeli, což jsme teď napravili a navíc tímhle fajn způsobem," říká zpěvák Petr Fiala, který přišel také s námětem ke snímku. Podrobnějšího rozpracování, scénáře a režie se ujal Marek Baroš.

Samotní členové skupiny ve vizuálu vůbec nefigurují, jen frontman se v něm mihne. "Nic velkýho, jenom malý sny," zpívá se zde. Za mě milé, obyčejné zpracování, které je plné nápadů, srandy, přátelství, lásky, naděje i dobrodružství. Opravdový život stojí právě na obyčejných věcech a malých radostech - zkrátka nic složitýho. :-)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY